CCH cykeltøj bringer glæde i Kenya

 

 

Flemming og Birgit Stensbak er begge er medlemmer af Cycling Club Hjørring (herefter CCH).

Begge har kørt med Team Hjørring 4 gange til Paris, Birgit som kaptajn for et af voksenholdene, Flemming som kaptajn og træner for Team Hjørring Youth (herefter THY).

Birgit arbejder til dagligt som pædagog i en integreret institution, og Flemming er kunderådgiver og værkfører i et bilhus.

Ideen blev oprindeligt skabt i 2017, da de var på ferie hos deres danske venner i Nairobi, Kenya, og for sjov deltog i et cykelløb,som en af deres lokale venner, Joseph Kitui var med til at arrangere.

Her blev de efter løbet præsenteret for ”Safari Simbaz” U23 talenthold, og snakken gik lystigt, og det var her det kom frem, atde også drev et ungdomshold, i lighed med THY, og det tændte noget i dem begge.

De begynde at tænke på, hvordan de kunne hjælpe de unge mennesker til endnu bedre træningsmuligheder.

Da CCH skulle have nyt klubtøj i foråret 2022, idet nye sponsorervar kommet til, tænkte de straks, at her er en gylden mulighed for at genbruge det aflagte tøj, i stedet for at sende det på forbrændingen.

De tog kontakt til CCH bestyrelsen, som heldigvis straks var med på ideen.

Der blev skrevet mail til Joseph Kitui, og han skabte kontakten til ”Safari Simbaz”

Flemming og Birgit kontaktede dem på mail og fik at vide, at ungdomsdelen havde forladt ”Safari Simbaz”, da trænerne syntes,der var for lidt fokus på de unge, og for meget på deres U23talenthold. I stedet kunne de kontakte Alex Sane.

Alex Sane (stifter og kaptajn) og hans to medtrænere, Joseph Kuria and Davidson Kamau havde nu skabt ”Joy Riders Kenya”,som har base i Karen Country Club, som også har sponsoreret deres nye tilholdssted, hvor de har plads til deres grej og cykler, som dog ikke helt har den standard som vi kender.

De havde officiel åbning den 16/7-2022 (https://www.instagram.com/joyriderskenya/).

Alex Sane vendte hurtigt tilbage. De ville meget gerne modtage tøjet. Det ville være en kæmpe hjælp til dem, og en chance for at have noget tøj, så alle ryttere var ens, og dermed styrke holdånden.

Så gik turen herefter til CCHs lokale i Bjergby, hvor alt det gamle tøj blev opmagasineret, og efter et par timers sortering, havde de fundet de ønskede størrelser.

Alt blev fragtet til deres hjem i Hjørring, hvor garagen straks kom til at ligne en tøjbutik, da alt tøjet blev hængt op til luftning, inden det blev finsorteret og pakket ned. Det blev til 65 par bips (shorts) og 85 jerseys (kortærmede trøjer). I alt 27 kg cykeltøj på vej fra Hjørring til Nairobi.

Lørdag den 3/9-2022 rullede Flemming og Birgit så ind på p-pladsen ved Karen Country Club, hvor en flok på ca. 15 unge mennesker stod og ventede med stor spænding på, hvad der var i de 4 papkasser fra Danmark.

Og glæden blev ikke mindre, da de fik lov at åbne dem. Der gik ikke lang tid før alle havde fået et sæt tøj på. Dog kneb det for yngste manden på 8 år at fylde de shorts ud, han havde fundet. Der skulle lige ledes lidt efter de mindste børnestørrelser, som heldigvis også var i kassen.

Snakken gik lystigt mellem både trænere og de unge, som især var meget fascinerede af Flemmings fortællinger om hans træning med THY holdene, og deres ture til Paris.

Mary Wamaitha, som er en af holdets 2 piger, vidste athovedstaden i Danmark hedder København, og hun havde hørt dansk var meget svært at lære.

Holdets trænere tjener selv penge til deres ungdomsarbejde, ved at køre ture med medlemmer fra Karen Country Club, men primær fokus er stadig, og vil altid være, de unge siger Alex Sane.

Selv om de er flyttet til Karen, ligger deres primære træningsturemandag og lørdag stadig i Limuru highlands i Kiambu County,hvor de fleste af de unge kommer fra.

Vedligeholdelsen af cykler og fysiske træning foregår i Karen Country Club.

 

Se mere på:

https://web.facebook.com/JoyRidersKenya

https://www.instagram.com/joyriderskenya/