Det er fedt, sjovt, hårdt og ikke mindst hyggeligt

Vi havde hørt flere sige det, at det er fedt, sjovt, hårdt og ikke mindst hyggeligt, at deltage i MTB-O – mountainbike orienteringsløb. Vi, det er mig og min team makker Karsten og vi tænke, ja vi prøver sgu.
Vi havde nok ikke nogen forventninger om sådan et MTB-O da vi lørdag d. 17/11 cyklede af sted fra Hjørring mod Tårs hvor 2. afdeling af Vintercup’ens MTB-O blev afholdt.
Basen var Tårs Hallen og allerede da vi kom ind i hallen fornemmede vi en god og hyggelig stemning og blev på fin vis, af stævneleder Jørgen Høll, vist hvad det går ud på.
Vores start gik kl. 12.23 og vi havde 90 min + 5 min da vi kører med aldershandicap på grund af Karstens fremskredne alder 😊 til at nå så mange af de 15 poster med spørgsmål som var opsat på egnen omkring Tårs.
Vi havde et klart mål fra start, at blive nr. 2 tæller ikke 😊 og en skarp skarp taktik i baglommen fra start. Karsten gir’ gas med mig bagefter som ekspert på kortnavigation, ikke bruge tid på at diskutere svar, dem klarede Karsten og endelig at nå så mange poster som muligt men inden for tidsgrænsen.

Af sted det gik, kortnavigationen blev løst godt og farten var der ikke noget at klage over. Vi valgte Boller Sø posten som den første og fik kørt lidt en omvej til den, men det var faktisk også det eneste sted hvor vi satte lidt tid til og missede også en markvej med 50 meter og måtte vende om på asfaltvejen. Med snotten løbende ud af næserne, pæn høj puls og godt med varme i lårene, nåede vi da ind imellem at se, at Tårs området faktisk er ok smukt på denne årstid. Den høje puls gjorde at Karsten ved posterne ikke havde luft nok til at læse spørgsmålene højt, og bare knaldede svarbrikken på A, B eller C.
Vi havde hørt mange sige, sørg nu for at komme ind indenfor jeres tidsgrænse ellers vanker der strafpoint. Så, pligtopfyldende som vi jo er, gjorde vi selvfølgelig det. Vores tid så god ud på vej ind mod Tårs og vi nappede vores 12. og 13. post på vej ind og kom i mål ca. 5 min inden de 95 min. var omme. Kunne de 5 min. havde været brugt derude til at nå endnu en post på vores rute, næppe!

Vel i mål, godt svedige, brugte på den fede måde kunne vi fornøje os med en mægtig hyggelig stemning i hallen hvor der var god forplejning med rugbrød, franskbrød og pålæg samt hindbærsnitter til kaffen eller den røde saftevand.
Det summede godt ved alle bordene i hallen med snak om strategi, ruteplan osv. Vi fik luret på vores evner udi at svare rigtigt på spørgsmålene, 7 ud af 13 kan gøres bedre er vi begge enige om 😊 Og som afslutning var der præmier til de tre første og i øvrigt en del fine lodtrækningspræmier.
Karsten og jeg har kun store flotte roser til arrangørerne, det var bare super godt tilrettelagt. Vi siger mange tak for en fed oplevelse.
12. pladsen ud af 127 placeringer kunne lige akkurat være i rygsækken da vi cyklede hjem mod Hjørring, der lå den meget godt var vi enige om.
Vi er klar i Rold d. 8/12 😊