En verdensmester ser tilbage på året der gik

 Tilbageblik på året der gik.
Som jeg plejer startede året med en del landevejsløb, og grundformen og resultaterne blev rigtig gode med bl. a. jysk/fynsk mesterskab både enkelstart og samletstart og dansk
mesterskab i enkeltstart og sølvmedalje i samlet start og der ud over 7 sejre i løb i Jylland og på Sjælland.

 

Grundlaget var dermed på plads for nogle gode resultater til efterårets verdensmesterskaber på bane, selv om jeg vidste, at det ville blive svært, fordi jeg ville blive den ældste i min aldersklasse. Desværre tabte min kone I et støbejernsfad i sommerferien (i øvrigt et jeg har vundet) over foden, og fik knust 2 knogler, hvilket betød at hun var i kørestol i 8 uger, så jeg måtte hjælpe hende rundt og lave alt derhjemme. Jeg ikke fik derfor ikke trænet så meget som normalt, og formen var ikke helt i top ved træningssamlinger i Ballerup og da jeg tog til VM i Manchester.

 

Det skulle da også vise sig, at det blev et VM, hvor jeg kun var lige ved podiet i 4 ud af 5 discipliner, men der manglede lige det sidste.

 

Første disciplin var linieløb over 5 km. Køretiden var 6 min 52 sek, og når man siger 5 km, er det hvis der køres på den sorte streg i bunden af banen, men faktisk kører man noget længere, fordi man kører oppe i banen, så i løbet og især i spurten går det stærkt. Det blev til den ærgerlige 4. plads.

 

Anden disciplin var min hadedisciplin, den eneste hvor jeg ikke har opnået en VM-medalje. Her starter vi en en startboks, som holder cyklen fast indtil man får startsignalet. Desværre forsøgte jeg en tyvstart, og mistede derved et tråd og tabte den tid, som kunne have givet en bronzemedalje, nu blev det igen en fjerdeplads.

 

Tredie disciplin var sprint. De 8 hurtigste i 200 m flyvende start går i finalen, og her kvalificerede jeg mig let, og kørte mig i semifinalen, hvor jeg skulle møde et stort brød af en australier. Han vandt 1. afd, jeg vandt 2. afd, men desværre vandt han også 3. afd, og jeg skulle køre om bronze i stedet for guld eller sølv. Desværre tabte jeg også kampen om bronze til en fra Uraguei, og dermed igen nr. 4.

 

Fjerde disciplin var pointløb, et løb hvor jeg har været verdensmester 3 gange, men her endte jeg som nr 14.

 

Sidste løb var min favorit disciplin forfølgelsesløb, også her har jeg været verdensmester 3 gange. Løbet kan sammenlignes med en enkeltstart over 2 km., og de 4 hurtigste går i finalen. Her havde jeg 5. hurtigste tid, 0,03 sek fra at komme i finalen om bronzemedaljen.   

    

Når jeg ser tilbage på sæsonen, må jeg være tilfreds. Det er svært at være på toppen både i landevejs- og banesæsonen, og som danmarksmester på landevej og mellem de 4 bedste i verden på banen, kan jeg ikke tillade mig at være utilfreds.

 

Jeg har dog større mål for næste år, jeg tør næsten ikke sige dem højt, men jeg vil gerne opnå mindst et af følgende mål: 

1) Jeg har pt. vundet 9 VM mesterskaber (i øvrigt som eneste dansker), og vil meget gerne have det 10. 

2) Jeg har 95 medaljer vundet ved jysk/fynske, danske, europæiske og verdensmesterskaber, og jeg vil gerne op på 100.

3) Jeg har sat en verdensrekord for hold, men vil gerne sætte i en single disciplin, enten 2 km eller 1 time, men det bliver svært.

 

Hvis I har lyst til at få et lille kik på et par af mine løb er her fra en af sprinterafdelingerne, hvor jeg møder den franske mester Michel Briat i kvartfinalen:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Or6ejy4jzQM&t=4770s

 

Og her fra semifinalen, vor jeg møder australieren i et godt løb:

 

https://www.youtube.com/watch?v=-8YgkTa4NwE&list=PLrLknd-Sw-B7Wibur2360m_tT6FrIEdNK&index=7

 

Hvis der er nogle af jer, som har fået lyst til at prøve at køre på bane, tror det vil være muligt, at jeg kan låne/leje banen i Århus på et tidspunkt næste år, og vi kan så lave en fælles tur derned.

Steffen Munch Hansen