Festdag for CCHs plantageløb i Tornby

250 ryttere fejrede 25 år med Tornby Plantageløb med boller, kage og varm chokolade – og masser af sol

TORNBY: Solen var i fødselsdagsstemning, da Tornby Plantageløb lørdag blev sendt fra start for 25. gang.
Og da MTB-rytterne havde gennemført ruten blev løbets jubilæum fejret med boller, kage og varm chokolade.
Per Bundgaard, kasserer i CCH – Cyckle Clubben Hjørring var sammen med klubbens næstformand, Erik Andreassen, koordinator for løbet, og han glæder sig over afviklingen, som han betegner som en succes.
– Vi havde en fantastisk dag. Hvis ruten spiller og er afmærket korrekt, hvis vejret er godt, og hvis der er kaffe og kage nok efter løbet – så kan det aldrig gå rent galt, smiler Per Bundgaard og tilføjer, at Tornby Plantageløb i tidernes morgen blev døbt kageløbet.
Siden hed det MTB Plantageløbet og nu er løbet døbt “Sparekassen Vendsyssel – MTB Plantageløbet”.
Først på dagen blev 45 børn sendt fra start – et løb som DGI og CCH arrangerer i samarbejde. Børnene var delt op i forskellige aldersklasser og kørte en rute på to kilometer.
Klokken 11.30 gik starten for de 204 voksne.
– Det var en hurtigt rute, og der blev kørt stærkt. Vi havde i samarbejde med Naturstyrelsen fået lagt en rigtig god rute.
I plantagen er der anlagt et 14 kilometer MTB-spor, men løbets ryttere kørte på en rute på 7,3 kilometer. Det gav et publikumsvenligt løb, idet deltagerne passerede målområdet tre gange.
– Vi kørte mod retningen på det eksisterende spor, og det betød, at ruten også var ny for vores egne CCH-ryttere, fortæller Per Bundgaard.
Efter endt løb var der medaljer og fødselsdagshygge i målfeltet, hvor deltagerne nød sol og varme.
– Der var rigtig god stemning på pladsen, og CCH har fået masser af gode tilkendegivelser. Som klub er vi stolte over, at vi kan lave sådan et løb, siger Per Bundgaard og understreger, at 20 frivillige fra klubben afstod fra at trampe i pedalerne lørdag for at hjælpe med praktiske opgaver.
Løbet var forskånet for alvorlige uheld, dog måtte en deltager hentes med ambulance efter et styrt, hvor han fik en mindre hjernerystelse.
Deltagerne kom fra hele Vendsyssel samt fra Viborg, Rold og Aalborg.
CCH-medlemmerne fortsætter nu med at træne i Bagterp Plantage hver tirsdag og torsdag. Næste løb som CCH er vært for, køres i marts – nemlig DGI Vintercup.

Kilde: Vendelboposten

Se hele artiklen her: Vendelboposten.dk