Turbo weekend for de unge licensryttere 21. og 22. okt. 2017

På en skala fra et til ti, hvordan har du det, sådan lød ordene, når de ni unge ryttere blev laktat testet?

Cyklen var spændt op til lir og efter en god opvarmning, startede testen med en let belastning. Efter 4 minutter måtte blodet flyde (fingerprik) for at måle laktat koncentrationen (mælkesyre).

Her kunne de fleste svare det føles som en 2’er,

Belastningen øges herefter med 20 Watt, 4 minutter er nu næsten passeret og blodet må atter flyde, men nogle af de unge rytter heler lidt for hurtigt, så de måtte igennem gentagne prikkerunde…

Hvordan går det nu? Her begynder de første at være oppe på en skala 4-5 stykker

Nogen følte faktisk at de var lige ved at dø, men laktatet koncentration sagde noget andet. Her var der ingen nåde, 20 watt yderlig øgning og 4 minutter senere. Vi er nok på en skala 7-8 stykker, vejrtrækningen begyndte så småt at nærme sig en kraftig vind derover fra vest.

Heldigvis var mor derhjemme, så det fik lige et nøk mere. Du forsætter bare, her vil de fleste normale nok mennesker springe af cyklen, men det gør vi ikke her i CCH. Vi bider smerten i os, og der er ingen der er i tvivl om rytterne er ved at nærme sig et fødselsniveau!

Drengene er nu samlet og står og hepper, ”kom så” nu er der kun 3 minutter tilbage. Smagen af metal er begyndt og de 4 minutter føles som en uendelighed, heldigvis kommer tilråbene ”du mangler kun 2 mere”. Vejrtrækningen indikerer, at du nærmer dig max, du er kravlet ind i dig selv, 1 minut resterer. Tilråbene fra ”kammesjukkerne” holder dig på cyklen, vi er nu kommet over på at tælle sekunder, 15, 10, 5, 4, 3,2, 1 og stop, Godt kørt lyder tilråbene. Den sidste laktattest klokker for de fleste over 10, musklerne arbejder her uden ilt og det er her fårene bliver skilt fra bukkene i en god spurt.

En veloverstået test gennemgås med Thomas, Lars og Jan. Nu ved rytter og trænerne hvad vi skal have fokus på her i den næste periode.

Hvor var det mega fedt, med sån’ en hyggelig weekend oppe på Solhjem i Bjergby. De knægte er der krummer i, så pas på derude, vi er skarpe når sæsonen starter…

På vegne af ungdomsudvalget

Lars og Jan

Ps. Husk vi går total bannas de næste lørdage kl. 10 i Lundergårdshallen med to timers TTB træning